Goochelaar huren voor jouw bruiloft?

Een goochelaar huren voor jouw bruiloft, maar weet je nog niet zo goed waar en hoe te beginnen met zoeken. Dan help ik je via deze weg graag verder om de mogelijkheden eens samen te bekijken. Want trouwen doe je maar één keer, en zoeken naar de beste goochelaar ook!

Wie is de beste goochelaar voor jouw bruiloft?

Het antwoord op deze vraag hangt af van veel factoren. Wil je een tafelgoochelaar? Zoek je een TV goochelaar? Wil je een bekende illusionist inhuren? Vaak staat één ding vast: je wilt de beste goochelaar die er is, en het liefst ook nog passend binnen jullie budget. De trouwlocatie, bruiloftcatering en trouwjurk zijn al kostbaar genoeg, dus ik zal je even wat informatie geven over de mogelijkheden die ik zelf heb.

Een groepsvoorstelling van een goochelaar tijdens je bruiloft.

Verrassend, vol humor en vooral verbazingwekkende effecten. Dat is de beste manier om de groepsvoorstelling te omschrijven waarmee ik vaak word uitgenodigd op een bruiloft. Is het écht? Is het magie? Of is het iets daar tussenin? Wellicht komen jouw gasten daarachter, maar de kans is groot van niet. In mijn interactieve voorstelling krijgen jouw gasten niet enkel een show vol bizarre effecten voorgeschoteld, zij zullen daar namelijk ook een rol in spelen. Wat het nóg leuker maakt is als het bruidspaar zélf de hoofdrol krijgt en wordt betrokken in de show. Een tijdje geleden liet ik zelfs het bruidspaar uit het niets verschijnen, voordat zij de avonden openden met hun openingsdans. Dat was echt heel erg bijzonder om te mogen doen.

Entertainment tijdens je bruiloft.

De groepsvoorstelling en de verschijning van het bruidspaar is perfect in combinatie samen met een sessie tafelgoochelen waarbij ik tijdens de receptie of het diner alle bruiloftsgasten op slechts tien centimeter afstand een interactieve demonstratie geeft van ongelofelijke effecten. Het leuke van tafelgoochelen is dat ik geen enkele tafel zal overslaan en alle gasten dus kunnen genieten van live entertainment bij hen aan tafel. Op deze manier ben je verzekerd van het beste entertainment tijdens je gehele bruiloft.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om mij als goochelaar in te huren voor jouw bruiloft? Of wil je graag meer informatie ontvangen over een specifieke act, zoals het tafelgoochelen, de groepsvoorstelling of de mogelijkheden rondom het bruidspaar uit het niets te laten verschijnen? Klik dan hier.


Certificate of Excellence mogen ontvangen

Iedere dag mag ik mij bezighouden met mijn hobby. Dat ik daar mijn beroep van heb mogen maken een fantastisch iets. En ondanks het feit dat ik sowieso mijn grootste passie iedere dag kan en mag vertonen, is het altijd extra leuk om daarvoor herkent en erkent te worden. Zo ontving ik onlangs het ‘Certificate of Excellence’ van Eventplanner.be!

Wat is het Certificate of Excellence van Eventplanner.be?

Het Certificate of Excellence van Eventplanner.be is een erkenning die gegeven wordt aan artiesten, leveranciers en locaties wanneer zij garant staan voor kwaliteit. Enkel betrouwbare eventpartners kunnen kans maken op dit certificaat. Op basis van reviews door klanten en partners kan Eventplanner.be besluiten het Certificate of Excellence uit te reiken. Toen ik mijn award in ontvangst mocht nemen tijdens een evenementenbeurs wat ik net zo verrast als blij, maar dat kun je je wel voorstellen natuurlijk. Dat is dan ook de reden dat ik mijn Eventplanner.be Certificate of Excellence prominent op mijn website heb gezet!

Goochelen op hoog niveau is niet genoeg.

En dit mag vreemd klinken, maar niets is minder waar. Wanneer je heel goed kunt goochelen, heel bekend bent, heel veel optredens hebt per jaar of een tv goochelaar bent: dit zorgt er niet automatisch voor dat je het Certificate of Excellence ontvangt, want er komt vaak nog veel meer bij kijken: de service vooraf, de snelheid van reageren op vragen, je verschijnen ter plaatse en hoe je alles ook weer netjes afhandelt. Nu zal ik natuurlijk niet zeggen dat ik overal het allerbeste in ben, maar ik doe wel iedere dag mijn best om zowel het publiek als alle opdrachtgevers het beste te geven wat ik heb! Ik ben dan ook blij, trots en vereerd dat ik deze award van Eventplanner.be heb mogen ontvangen. Ook ben ik supertrots op mijn review score. Momenteel krijg ik 5 sterren wat gewoon te mooi is om van te dromen.

Optreden is het liefste wat ik doe, en mijn publiek verwonderd achterlaten is daar het gevolg van. Tijdens het optreden als tafelgoochelaar, of wanneer ik op de beursvloer sta als beursgoochelaar zie ik de reacties van de mensen direct, omdat ik mijn goocheltrucs uitvoer op slechts enkele centimeters afstand. Wanneer ik met mijn groepsvoorstelling op een bedrijfsfeest werk, en bijvoorbeeld de CEO laat verschijnen uit het niets, dan zie ik niet direct de reacties, maar hoor ik aan het applaus dat het weer gelukt is! Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw aankomende evenement? Klik dan hier!


Wilt u een goochelaar inhuren?

Een goochelaar inhuren voor uw evenement? 

Goochelen is populairder dan ooit. Met goochelaars als Nicholas hier in België of Dynamo uit de UK is er terug een frisse wind gekomen in de goochelwereld en is een goochelaar inhuren vaak een van de beste keuzes voor uw aankomend evenement.

Waarom in een goochelaar huren de beste keuze?

Veel mensen hebben zelden of nooit een goochelaar echt aan het werk gezien. Ja, op televisie misschien maar ze hebben de magie zelden ervaren. Een goochelaar boeken is vaak dus de ideale manier om een herinnering na te laten bij je genodigden. Op deze manier zal men jouw evenement nooit meer vergeten. Goochelen is namelijk ervarings-entertainment.

Ook is een Tafelgoochelaar multi-inzetbaar. Een tafelgoochelaar huren is de ideale keuze voor recepties, dinners, netwerkevents, personeelsfeesten enz… Ook moet je je bijna nergens zorgen om maken. De goochelaar komt toe met een koffertje vol magie, kleed zich vaak bij jullie om in een apart kamertje waar hij ook zijn spullen kan plaatsen en voila. Ikzelf heb eventmanagement gestudeerd dus heb er alles aan gedaan om het zo gemakkelijk mogelijk voor je te maken.

Een goochelaar die een groepsvoorstelling komt geven heeft vaak wat meer materiaal bij maar kan ook een grotere groep mensen op hetzelfde moment entertainen. In mijn goochelshow betrek ik bijvoorbeeld iedereen in het publiek en krijgt het publiek terug nieuwe energie van deze show. Een goochelaar inhuren met een groepsvoorstelling is de ideale keuze voor bedrijfsfeesten, awardshows, line-up voorstelling, vlak voor of na de speech van een CEO, etc.

Ook kan je een beursgoochelaar huren om jouw beursstand te laten opvallen tegenover je concurrenten op een vakbeurs. Een goede beursgoochelaar entertaint niet alleen maar zoekt potentiële klanten filtert deze en brengt vervolgens in contact met jouw vertegenwoordigers. Dit is nog uiterst nieuw maar daarom ook zo succesvol. De beursbezoekers zijn telkens opnieuw opzoek naar iets nieuws. Vaak hebben ze ook interesse maar durven ze je vertegenwoordigers niet aan te spreken waardoor je deze misloopt. Een goochelaar huren als beursgoochelaar is de ideale manier om het maximale uit jouw beursdeelname te halen. Mijn klanten als Mora, (Vangeloven), Delizio, Manna, Mettler Toledo, enz… hebben hier allemaal positieve ervaringen mee en ik hoorde van ze allemaal dat ik mezelf dubbel en dik had terugverdient.

Kortom over een goochelaar boeken

Een goochelaar huren is vaak de beste keuze die je kan maken. Alleen vragen veel mensen zich af ‘Wat kost een goochelaar’ Daarom raad ik je aan dit deze blog even te bekijken.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om mij in te huren als goochelaar? Of wil je graag meer informatie ontvangen over een specifieke act, zoals het tafelgoochelen, de groepsvoorstelling , beursgoochelaar of de mogelijkheden om een VIP/CEO uit het niets te laten verschijnen? Klik dan hier.


Wat kost een goochelaar per uur?

‘Wat kost een goochelaar per uur?’ is vast een van de eerste dingen die in je opkomt wanneer je eraan denkt: ik wil een goochelaar huren! Er zijn uiteraard vele variabelen, mogelijkheden en middelen en ik wil je via dit artikel een aantal tips en inzichten geven om je vraag goed te beantwoorden.

Betaal je een goochelaar per uur?

Soms betaal je een goochelaar per uur, maar het komt vaker voor dat een goochelaar wordt ingehuurd voor een vast tijdsbestek, een bepaalde act of een combinatiepakket van verschillende acts. Nu werk ik zelf onder andere als tafelgoochelaar, waarbij jouw gasten getrakteerd worden op de ene interactieve, onverklaarbare goocheltruc na de andere en zullen zij versteld staan van wat er telkens op enkele centimeters bij hen vandaan aan tafel gebeurd. Bij deze setting werk ik standaard twee aaneengesloten uren. Maar het komt ook wel eens voor dat ik de vraag krijg of ik langer of korter aanwezig kan zijn, bijvoorbeeld omdat er veel meer, of juist een kleiner aantal gasten aanwezig is tijdens het evenement. Al deze zaken komen uiteraard kijken bij je vraag, ‘Wat kost een goochelaar per uur?’.

Een goochelaar inhuren met de nodige ervaring 

Goochelen is een multi-inzetbare entertainments vorm maar als je de dag van vandaag ‘goochelaar huren’ intikt op google kom je verschillende artiesten tegen die op uw event komen goochelen. Uiteraard is het wel belangrijk om de artiest even te controleren. Een clown die ‘kan’ goochelen is niet de juiste keuze voor uw bedrijfsfeest. Uw genodigden zijn namelijk geen kinderen en je wilt uiteraard ook niet dat ze zo behandelt worden. Ook kan het niveau of de ervaring van de goochelaar een goed beeld geven. Hieronder krijg je een voorbeeld op je vraag, ‘Wat kost een goochelaar per uur?’.

Amateurgoochelaar | < €300

Dit zijn personen met een liefde voor goochelen die graag wat bijklussen. Op die manier kunnen ze nieuwe trucs of rechten voor trucs kopen (deze vallen vaak nogal duur uit). Vaak gaat dit over personen die net begonnen zijn met het goochelen of vaak al op leeftijd zijn. Deze liefhebbers treden graag eens op om ervaring op te doen maar zijn vaak niet consequent in hun kwaliteit en hebben vaak ook een slechte service. Heb je al 3 dagen geleden een mailtje verstuurd met de vraag voor een optreden en nog steeds geen reactie ontvangen? Dan geeft dit vaak niet alleen aan dat ze jouw evenement niet serieus nemen maar ook dat ze wellicht een amateur zijn die slechts een hand vol per jaar optreden. Ook is facturatie bij dit soort goochelaars zeer moeilijk.

Semiprofessionele goochelaar | €300-€500

Dit soort goochelaars zijn al een stuk betrouwbaarder. Vaak zijn dit mensen die in bijberoep gaan optreden. Ze hebben een dagdagelijkse job maar hebben intussen al flink wat ervaring waardoor je er van op aan kunt dat de trucs zelf bijna altijd zullen lukken. Hier is het alleen moeilijk te zeggen hoe de service van deze goochelaars is. De ene volgt zijn aanvragen goed op en kan bijna onmiddellijk al jouw vragen beantwoorden voor de ander duurt het dan weer dagen voordat je iets van hem hoort. Zo gaat het ook met hun improvisatievermogen. Nu kan je misschien wel zeggen waarvoor is dat belangrijk maar elk evenement is anders. Een professionele goochelaar heeft al in alle mogelijke situaties optredens tot een goed einde gebracht. Ook als er iets onverwachts gebeurt tijdens het optreden moet de goochelaar in staat zijn om hierop in te spelen en te zorgen dat hij het tot een goed einde brengt. Indien je budegetair iets krapper zit is een semiprofessionele goochelaar vaak een betere keuze dan een amateurgoochelaar.

Professionele goochelaar | €500-€1.000

Een professionele goochelaar is veruit de beste keuze voor uw evenement. Deze goochelaars hebben de nodige ervaring kunnen jouw de nodige service geven die je verdient en zijn vaak ijzersterk. Als je een belangrijk bedrijfsevent hebt waar al het hele jaar naar word toe gewerkt dan wil je uiteraard niet voor schut staan als eventmanager door een amateur in te huren. Zoals ik eerder al aangaf zijn deze goochelaars het gewoon om op te treden en hebben ze op elke mogelijke situatie al een oplossing nog voor er een probleem is. Want uiteraard moet jouw aankomend evenement gewoon een schot in de roos worden. Of het nu voor entertainment op recepties of dinners is of voor centrale groepsvoorstelling een professionele goochelaar zal je niet ontgoochelen. Wil je zeker zijn en de beste service & kwaliteit op jouw komend event? Klik dan hier.

Zijn er extra kosten waar ik rekening mee moet houden bij een goochelaar boeken?

Hopelijk heb je nu het antwoord gevonden op je vraag, ‘Wat kost een goochelaar per uur?’. Goochelaars vallen onder een BTW tarief van 6% hier in België. Ook moet je rekenen op de reiskosten van €0,36/km. Dit is standaard maar soms laat een goochelaar dit wel al eens vallen. Er zijn ook goochelaars die buiten hun reiskosten de uurkost van het reizen aanrekenen. Vraag dit dus zeker na om niet voor verassingen te staan achteraf.

Bent u wat geschrokken van de prijzen? Vergeet dat niet dat de goochelaar niet echt kan toveren. Hij moet namelijk ook belastingen, nieuwe trucs, vervoer, promotie, huur, verzekeringen, vaste- en variabele kosten, kleding, etc. betalen.